Studera på Santa Barbara City College (SBCC)

Santa Barbara City College har sedan länge cementerat sitt rykte som en populär destination för svenska studenter. Som student på SBCC har du nära till stranden och tillgång till flexibla studievägar och en utbildning i toppklass. Är du sugen på att studera på SBCC? Nedan går vi igenom några av skolans höjdpunkter och hur Calistudies kan hjälpa dig med din ansökan, helt kostnadsfritt!

Prisvärt alternativ för kortare utbildningar

SBCC är ett så kallat community- eller city college, vilket innebär att de erbjuder kortare utbildningar upp till en tvåårig Associate degree. Det finns många fördelar med att välja ett college framför ett fyraårigt universitet. För det första får du som ny utlandsstudent mer flexibilitet i din planering. Det går bra att börja med fristående kurser inom ditt intresseområde och sedan välja om du vill fortsätta till ett certifikat eller Associate degree. Du kan alltså känna efter hur långt du vill nå med dina utlandsstudier utan pressen att slutföra en hel examen. Dessutom brukar det vara billigare att ta kurser på ett community college än ett universitet, vilket gör det till ett mer prisvärt alternativ. Utforska SBCC:s utbud av kurser och utbildningar samt datum och priser för att få en idé om vad som passar dig.

Fortsätt vidare till ett fyraårigt universitet

Om du trivs i USA och vill studera vidare efter att du slutfört en Associate degree på SBCC finns även goda möjligheter att göra en transfer vidare till ett universitet. Många studenter väljer att använda en tvåårig skola som språngbräda för att sedan avsluta utbildningen på ett fyraårigt universitet. På så sätt kan du minska kostnaderna de första åren och dessutom att öka chanserna att bli antagen till ett universitet. Vill du fortsätta till ett universitet krävs det att du avslutar en Associate in Arts for Transfer (AA-T), eller Associate in Science for Transfer (AS-T). SBCC har resurser och personal som hjälper dig med din kursplanering och ansökningsprocess vid byte till ett större universitet. Skolan samarbetar med flera populära universitet i Kalifornien, bland andra UCSB, genom programmet Transfer Admission Guarantee (TAG).

Börja ditt äventyr i soliga Santa Barbara

En annan uppenbar anledning till att SBCC lockar till sig utländska studenter termin efter termin är skolans drömläge i soliga strandstaden Santa Barbara. SBCC är beläget i ett område i Santa Barbara som kallas Mesa (vilket betyder bord på spanska; ett passande namn för området som ligger uppe på klipporna ovanför kustlinjen). Från campus kan du njuta av en svårslagen panoramautsikt över Stilla havets kust med sina vita stränder. Skolans idrottsarena La Playa Stadium ligger nere på havsnivå, omringad av svajande palmer. Stadskärnan, med sin långa shopping- och restauranggata State Street, finns också inom cykel-eller gångavstånd från skolan. Plus, den livliga studentstaden Isla Vista ligger en 30-minuters bussresa från campus där vissa SBCC-studenter väljer att bo eller besöka under helgerna.

USA:s högst rankade community college

Det låter nästan för bra för att vara sant, men faktum är att SBCC år efter år har blivit framröstat som det högst rankade community colleget i USA. Det finns flera anledningar varför just SBCC har tagit hem denna titel. Rankingen uppmärksammar saker som studiekvalitet i förhållande till kostnad, allmänt rykte och utbud av distanskurser. SBCC rankas högt inom samtliga punkter, speciellt på grund av sitt ovanligt breda och billiga utbud av kurser som erbjuds online. Skolan har dessutom blivit hyllad för sitt engagemang att bygga upp regionens arbetskraft i och med sitt yrkesinriktade kursutbud. Även för de arbetsmöjligheterna som skapas för minoritets- och låginkomststudenter i och med de prisvärda kurserna. Kort sagt, SBCC är en skola som kombinerar prisvärdhet och kvalitet.

Börja studera på SBCC – vi fixar ansökan!

Är du redo att ta steget och börja studera på SBCC? Ta hjälp av oss på Calistudies så tar vi hand om hela ansökningsprocessen och svarar på eventuella frågor som dyker upp på vägen. Bäst av allt? Det är helt kostnadsfritt! Så vad väntar du på? Välkommen med din ansökan.