Studera i USA i höst

Uppdatering 2021-10-27: Läs det senaste om att studera i USA och Covid-19 här.

De första vårblommorna har precis börjat slå ut och dagarna känns allt längre. Med sommaren runt om hörnet kan hösten kännas oändligt långt borta, men om du har siktet inställt på att studera i USA är det dags att börja planera. Västkusten eller östkusten? Vad vill du studera och hur länge vill du vara borta? Detta är frågorna du bör fundera på redan nu för att kunna starta igång din ansökningsprocess med Calistudies. Låt oss kika närmare på vad som gäller för att studera i USA i höst!

Vilken skola vill du studera på?

Calistudies har samarbeten med skolor både på västkusten och östkusten i USA. Gillar du storstadspuls och ett växlande klimat? Då kan New York vara något för dig. Om du hellre är ute efter varmare breddgrader kan du välja mellan skolor i Santa Barbara och San Francisco. Eller varför inte testa på studentlivet i Seattle? Nedan får du en kort beskrivning av de olika skolor som Calistudies samarbetar med. För mer information om skolorna och deras respektive terminsavgifter kan du besöka vår översiktssida för alla college och universitet.

Berkeley College

I hjärtat av New York finner du anrika Berkeley College. Här får du chansen att känna på ett kulturellt storstadsliv som heter duga medan du studerar i en internationell atmosfär. På Berkeley College möter du nämligen studenter från över 100 olika länder. Berkeley College har ett stort utbud av program och kurser, varav populära ämnen inkluderar exempelvis marknadsföring, företagsekonomi eller mode. Därtill lägger Berkeley College stor vikt på framtida yrkesliv och erbjuder därmed möjlighet att praktisera under en termin inom ditt valda område.

Green River College

I delstaten Washington finner du prisbelönta Green River College omgivet av ett fridfullt skogsområde. Förutom de vackra omgivningarna på campus har du även Vancouver i Kanada endast 2,5 timmar bort! Green River College är ett tvåårigt college där du antingen kan välja mellan att studera dina två första år av en Bachelor’s degree eller läsa till en Associate’s degree, alternativt testa på det amerikanska collegelivet under en eller två terminer. Skolan erbjuder över 100 olika program, vilka inkluderar allt från psykologi och journalistik till datavetenskap och ekonomi.

Foothill College & De Anza College

Beläget i Kaliforniens Silicon Valley finner du Foothill College & De Anza College, bara ett stenkast från pulserande San Francisco. På detta college kan du välja att studera en eller två terminer med fristående kurser, alternativt läsa två år för att sedan ta ut en Associate degree eller göra en transfer till ett fyraårigt universitet. FootHill & De Anza College är erkänt för att ha en slående vacker campusmiljö och erhåller dessutom en hög akademisk nivå som underlättar om du vill fortsätta dina studier på ett av de mest prestigefyllda universiteten som exempelvis Yale, Stanford eller Columbia.

Santa Barbara City College

Santa Barbara City College är ett populärt alternativ för dig som vill studera i Kaliforniens soliga mecka. Här har du stranden runt knuten och mängder av aktiviteter att engagera dig både på och utanför campusområdet. Med över 80 olika kurser och program kan du hitta precis det du letar efter. Förutom att vara USA:s högst rankade community college har skolan även låga terminsavgifter och goda transfermöjligheter, varav många väljer att fortsätta sina studier på toppuniversiteten University of California Santa Barbara (UCSB) eller University of Los Angeles (UCLA).

University of California Santa Barbara

I den vackra och mysiga kuststaden Santa Barbara finner du även ett av de högst rankade universiteten i USA. University of California Santa Barbara har ett brett utbud av kurser som håller hög kvalitet. Med Calistudies kan du välja att studera på UCSB i en eller två terminer för att testa på det amerikanska universitetslivet, alternativt läsa ett så kallat International Diploma Program som är specialiserat på karriärsinriktade ämnen för att förbereda dig inför arbetslivet. Du kan också välja att fullfölja en Associate’s degree eller Bachelor’s degree. Om du endast vill bättra på dina kunskaper i engelska samtidigt som du njuter av det bästa Kalifornien har att erbjuda kan du istället satsa på deras sommarprogram som pågår i sex veckor.

Hur länge vill du plugga i USA?

Som nämnt ovan erbjuder de skolorna olika utbildningsformer, varav du kan välja bland study abroad-program på en till två terminer, en Associate’s degree (som motsvarar ungefär två år) eller en Bachelor’s degree (motsvarande cirka tre till fyra år). Väljer du ett tvåårigt college kan du alltså ta ut examen Associate’s degree eller göra en transfer för att fortsätta dina studier på ett fyraårigt universitet. Genom att läsa de två första åren på ett community college kan du komma billigare undan än om du väljer ett fyraårigt universitet på direkten då de ofta tenderar att vara betydligt dyrare.

Ansökningsprocess för att studera i USA i höst

Hur går det till i praktiken när det väl är dags att söka in till college? Nedan listar vi processen i fem enkla steg:

1. Välj din utbildning

Om du redan nu vet med dig om vilket college och ämne du vill läsa kan du starta igång ansökningsprocessen på direkten. Känner du dig fortfarande kluven? Läs mer om våra olika utbildningar i USA och tveka inte på att kontakta oss på Calistudies om du har frågor.

2. Påbörja ansökningsprocessen

När du valt vilken skola du vill studera på, hur länge du vill vara borta, samt vilket ämne (major) du vill fokusera på, kan du påbörja din ansökan. Börja med att fyll formuläret på vår hemsida med dina personuppgifter, samt information om vilken skola och kursstart du önskar. Det är viktigt att du är ute i god tid med din ansökan så att vi på Calistudies kan påbörja ansökningsprocessen till din valda skola.

3. Antagningsbesked

Efter att du blivit antagen är det dags att ansöka till CSN för studiemedel om så önskas, samt påbörja visumprocessen till USA och fixa försäkring. Med Calistudies är du i säkra händer och får hjälp med hela processen helt kostnadsfritt – från att du startar din ansökan tills att du sätter din fot på skolan i USA.

4. Gå med i Calistudies community

Genom att bli medlem i Calistudies community kan du skaffa resekompisar, hitta boende eller komma i kontakt med andra studenter som ska studera på samma skola som du. Skapa din egna användarprofil för att posta ett inlägg. Du kan även använda vår kostnadsfria köp- och säljfunktion för att hitta kurslitteratur, köpa möbler eller övriga prylar. När du avlutat dina studier kan du på samma sätt sälja av allt du inte behöver till nya studenter. Smidigt och enkelt!

5. Packa väskan för att studera i USA i höst

När ovanstående moment är klara är det dags att boka flygbiljetten, packa väskan och krama om dina nära och kära. Du har ett underbart äventyr framför dig! För att komma in i den rätta stämningen och få lite extra inspiration kan du även spana in våra studentbloggar för att se vad du har att vänta dig.

Vi hoppas du hittar den utbildning du söker i vårt kursutbud. Gällande den aktuella Corona-pandemin håller vi en ständig dialog med skolorna. Här kan du läsa vad Covid-19 kan ha för påverkan på dina studier. Om du har andra frågor eller funderingar gällande att studera i USA i höst är du givetvis välkommen att kontakta oss.