Joans studentblogg Santa Monica College

Här kommer Joans studentblogg där vi får följa hennes liv på Santa Monica College.

Intro

Hej,
Mitt namn är Joan Nandawula och jag går grafisk design med inriktning UX design på SMC. Går man här på Santa Monica College har man högsta möjligheten att komma in på ett toppuniversitet som USC och UCLA men dom erbjuder också yrkesförberedande program vilket innebär att då går man bara två år om det är så att man inte vill fortsätta till ett fyraårigt universitet. Det finns så många anledningar att komma hit och gå på Santa Monica College.

Road Trip

Hallå 👋🏻 Joan här 😊
För att fira min födelsedag i oktober bestämde jag mig för att planera in en resa till Grand Canyon National Park. Det har varit en dröm för mig ända sedan innan jag flyttade till USA. Nu när jag bor i Kalifornien blev den äntligen verklig eftersom Grand Canyon National Park, likt många andra nationalparker, bara ligger några timmar ifrån LA. Jag älskar att spendera tid utomhus. Att resa för att se och utforska natur är min passion i livet. Jag njöt varje sekund av den här roadtripen. Det började med att jag flög 30 minuter till Las Vegas för att hyra en bil. Jag utforskade Vegas-strippen för att sedan ta mig ut på vägen och köra mot slutdestinationen. Det tog ungefär 4 timmar att komma till Grand Canyon National Park. Resan upp var så vacker – längs med vägsträckan var det fullt av otroliga klippbildningar. När vi väl kom fram var utsikten fantastisk. En storslagen plats att besöka. 😍 Jag är så glad att jag äntligen gjorde det. På vägen hem träffade jag några vänner som övertygade mig om att följa med dem till Zion National Park för den bästa hiken i mitt liv. Vi hikade Angels Landing hela vägen till toppen för att sedan vända hemåt för lite välförtjänt vila. Det är den bästa födelsedagsresan jag någonsin har gjort!

Cirkusblogg

En sak om mig är att jag älskar scenframträdande. Jag hade aldrig varit på cirkus i Los Angeles men alltid känt mig nyfiken. En dag råkade jag hamna på Circus Vargas i Burbank, Kalifornien. Det var så fantastiskt roligt att se alla tricks de kunde göra. Jag rekommenderar alla att gå på cirkus vart ni än är eftersom att det är en otrolig upplevelse varje gång.

SMC Blogg Joan Circus

Positiva budskap

Att börja dagen på rätt sätt är väldigt viktigt. Varje morgon innan jag startar min dag försäkrar jag mig om att säga de här budskapen följt av 10 minuters meditation för att hamna i rätt mindset och kunna ta mig an resten av dagen.

SMC Blogg Joan Affirmations

Smorgasburg

Förra veckan gick jag på LA:s lokala matmarknad Smorgasburg. Det är den största utomhus-matmarknaden i USA, med marknader i New York och Los Angeles. Jag testade så många goda inhemska maträtter och desserter att jag var tvungen att ta en nap i min bil innan jag kunde köra hem.

SMC Blogg Joan Smorgasburg

Vill du veta mer om hur jag tycker det är att studera på Santa Monica College?

Se mitt inlägg om att studera på SMC här.