Calistudies Forum Allmänt om att studera i USA Frågor om Foothill och De Anza college

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
 • Författare
  Inlägg
 • JohanJohan
  Deltagare
  Antal inlägg: 3

  Hejhej! Jag är intresserad av att plugga på Foothill och De Anza college, skulle egentligen vilja ta en bachelor’s degree, men tänker att det är bättre att börja med ett två årigt college om jag förstått det rätt? När behöver man ansöka om man vill plugga till hösten? Eller är det redan försent?

  Tacksam för svar 🙂

  DaniellaDaniella
  Deltagare
  Antal inlägg: 7

  Hej Johan! Vad roligt att du är intresserad av Foothill och De Anza College. Man kan givetvis börja på ett fyraårigt universitet på direkten, men rent ekonomiskt kan det underlätta att välja ett community college de två första åren för att sedan göra en transfer.

  Foothill och De Anza College är specialiserade på transfers och många studenter som studerat på just Foothill och De Anza College väljer att fortsätta sina studier på exempelvis Columbia University, UC Berkeley och Stanford University. Vilket ämne är du intresserad av att plugga?

  Det är ännu inte försent att ansöka. Vi rekommenderar alltid att man är ute i god tid med sin ansökan, helst 3-4 månader innan skolan skolstart. Så om du är intresserad av att påbörja dina studier i höst är det läge att skicka in en ansökan omgående. Börja med att fyll i ansökningsformuläret:
  https://calistudies.se/anmalan/ansok-till-college/

  Efter att du fyllt i formuläret kommer en av våra handläggare att kontakta dig för att påbörja ansökningsprocessen till skolan, helt kostnadsfritt förstås.

  Här är mer info om skolan:
  https://calistudies.se/college-universitet/foothill-college-de-anza-college/

  Bara hör av dig om du har fler frågor!

  Med vänlig hälsning,
  Daniella

  WilmaWilma
  Deltagare
  Antal inlägg: 3

  Hej! Jag är också lite nyfiken på Foothill men för mig lutar det mer mot våren-22. Går det bra att påbörja en associate under våren eller “ska” man helst börja till höstterminen i början av studieåret? If that makes sense… 🙂

  JohanJohan
  Deltagare
  Antal inlägg: 3

  Perfekt! Tack, det svarar på mina frågor. Det bästa hade nog varit att börja på Foothill och De Anza college och sedan förhoppningsvis fortsätta till UC Berkeley. Får nog ta och slänga iväg en ansökan på en gång då 😀

  karolinahallkarolinahall
  Deltagare
  Antal inlägg: 5

  Hej Wilma!

  Det går precis lika bra att börja plugga till våren som till hösten. Den enda potentiella skillnaden skulle vara ifall du slutför en Associate Degree och vill delta i examensceremonin med dina klasskamrater. Skolorna brukar nämligen bara erbjuda denna ceremoni en gång om året i maj, så det kan hända att du missar den om du blir klar under hösten/vintern.

  Annars påverkar det inte ditt pluggande eller din studieplan om du väljer att börja en vårtermin/quarter. Det tar heller inte alltid lika lång tid att slutföra en Associate eftersom du väljer din studietakt själv genom att registrera antal units per termin/quarter. 🙂

  Hoppas det hjälpte!

  /Karolina

  elinwallstromelinwallstrom
  Deltagare
  Antal inlägg: 2

  Hej!

  Jag är sugen på att plugga i San Fransisco. Någon som har gjort det innan och har några tips på vad man ska tänka på? Undrar också om det finns möjlighet att få kontakt med skolan på något sätt via er?

  /Elin 🙂

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.