Calistudies Forum Allmänt om att studera i USA Någon som har tips på bästa flygbiljetterna till Kalifornien?

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Författare
  Inlägg
 • Elin1997Elin1997
  Deltagare
  Antal inlägg: 16

  Hello! Jag har precis börjat med min ansökan till Santa Barbara City College och har börjat kolla på flyg då jag är intresserad av att flytta i början av augusti då det verkar som att de kommer öppna upp för in-person klasser till hösten. Tänkte bara höra om ni har några tips på flygbolag eller biljetter till Kalifornien, tack!

  kajsasagebrandkajsasagebrand
  Deltagare
  Antal inlägg: 14

  Hej Elin, så kul att du har kommit igång med ansökan! Jag bor själv i Los Angeles och flyger därmed mellan Kalifornien och Sverige med jämna mellanrum. Jag flyger nästan alltid med SAS och bokar därmed SAS ungdom (upp till 25 år) vilket jag brukar hitta biljetter för bra priser! Under pandemin tog dom tyvärr bort direktflyget från Los Angeles till Stockholm men man kan istället flyga direkt mellan Los Angeles och Köpenhamn och sedan ta tåget över till Sverige. Tipsar verkligen om SAS ungdom!

  mathiasbrorellMathias Brorell
  Keymaster
  Antal inlägg: 28

  Hej Elin,
  En sak som kan låta lite konstig men som är viktigt att ha i åtanke när du kollar på flyg är att det oftast är samma pris att boka en tur- och returbiljett som att boka en enkel biljett. Om du inte vet när du tänkt flyga hem rekommenderar jag att göra returresan ombokningsbar vilket ger dig flexibilitet om du vill stanna kvar eller flyga hem tidigare. Ett annat tips är att boka ditresan så att du landar dagtid i USA. Detta för att det är både lättare och tryggare eftersom mer är öppet och det är lättare att få tag i folk. Det är inte jättekul att behöva springa runt och jaga rätt på transfer eller inte få kontakt med skolor och företag som har stängt.

  Mer bra tips hittar du i min artikel där jag delar med mig av saker jag hade velat veta innan jag tog steget och korsade Atlanten: https://calistudies.se/2020/06/06/tips-till-dig-som-ska-studera-i-usa/

  • Det här svaret redigerades för 2 år, 11 månader sedan av mathiasbrorellMathias Brorell.
  ElinaElina
  Deltagare
  Antal inlägg: 12

  Hej Elin! Vad kul att du ska till Santa Barbara City College, den skolan lutar jag också åt 😀 har precis börjat kolla flygbiljetter själv, ett tips är att alltid kolla i inkognitoläge då priserna annars kan höjas om du kollar flera gånger på samma biljett. Vart flyger du ifrån?

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.