Calistudies Forum Allmänt om att studera i USA Övriga kostnader för att plugga i USA?

Visar 5 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • ElinaElina
   Deltagare
   Antal inlägg: 12

   Jag håller på att spara ihop pengar till att åka, men kommer även finansiera mina studier med csn. Hur mycket tror ni man behöver spara ihop på egen hand? Vad är en bra buffert? Tänker att jag ska läsa en Associate’s degree på två år..
   /Elina

  • DaniellaDaniella
   Deltagare
   Antal inlägg: 7

   Hej Elina,

   Vad kul att du har bestämt dig för att studera i USA! Det beror lite på vad du vill göra för saker när du kommer till USA, om du planerar att resa runt på loven etc. Men en tumregel brukar vara att man ska ha en buffert på ca 50 000kr (utöver CSN). Tänk på att du exempelvis kan behöva betala en deposition på en lägenhet eller köpa lite möbler. Sedan kan jag garantera dig att du kommer vilja lägga en del pengar på nöjen och utflykter. Hoppas det svaret hjälpte 🙂

   Mvh,
   Daniella

  • ElinaElina
   Deltagare
   Antal inlägg: 12

   Tack för snabbt svar! Det låter rimligt med 50 000 kr. Men ska nog egentligen försöka spara mer, känns ju som att man vill “passa på” att resa så mycket som möjligt medan man är där 😀 Jag har hört att det är vanligt att man åker till Mexiko på spring break om man pluggar i Kalifornien, är det någon som har gjort det?

  • MathiasbrorellMathias Brorell
   Keymaster
   Antal inlägg: 25

   Det är alltid värt att ha lite extra pengar, det här är något man gör en gång i livet och ger oförglömliga minnen. Tråkigt att behöva snåla då 😉

   Yasmine som drev en studentblogg åkte på spring break till Mexiko. Här kan du läsa hennes inlägg:
   https://calistudies.se/2017/04/05/spring-break/

  • Elin1997Elin1997
   Deltagare
   Antal inlägg: 14

   Jag undrade också över detta – toppen! Tack! 🙂

  • ElinaElina
   Deltagare
   Antal inlägg: 12

   Ja exakt, har så himla mycket jag vill hinna med i samband med mina studier 😀 Åh va kul, älskar att läsa bloggar om andra studenter i USA, ska genast kolla!

Visar 5 svarstrådar
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.