Calistudies Forum Allmänt om att studera i USA Vad ska man studera på UCSB?

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • Författare
  Inlägg
 • SophiaSophia
  Deltagare
  Antal inlägg: 6

  Hej! Jag är intresserad att veta mer om att studera i Santa Barbara och har tittat på Santa Barbara City College och UC Santa Barbara. Har ni några tips, eller mer information om vad man kan studera på UCSB och fördelar att studera där?

  kajsasagebrandkajsasagebrand
  Deltagare
  Antal inlägg: 14

  Hej Sophia, kul att du är intresserad av UCSB!
  Största skillnaden på UCSB och Santa Barbara City College är att UCSB är ett universitet om man jämför med Santa Barbara City college vilket är ett community college. På UC Santa Barbara kan du välja bland ett brett utbud av kurser som förbereder dig för att starta din karriär. Några populära studieområden är biologi, psykologi, samhällsvetenskap, och matematik. UCSB öppnar upp hela campus för dig som internationell student och du har friheten att välja de ämnen som intresserar dig mest. UCSB erbjuder utbildningar i University Immersion Program (Study Abroad), International Diploma Program, English Academy (sommarprogram i engelska), Associate’s Degree samt Bachelor’s Degree. Läs gärna mer om vilka utbildningar samt möjligheter UCSB erbjuder här! 🙂
  https://calistudies.se/college-universitet/university-of-california-santa-barbara/utbildningar/

  tobbeetobbee
  Deltagare
  Antal inlägg: 6

  Nu blir jag fundersam över om jag ska välja UCSB istället för Santa Barbara City College.. Är det samma pris för de båda skolorna?

  DaniellaDaniella
  Deltagare
  Antal inlägg: 7

  Hej Tobias!

  Som Kajsa nämnde ovan är Santa Barbara City College ett community college, medan University of California Santa Barbara är ett universitet. Därav blir det en skillnad i pris, varav SBCC har ett lägre pris än UCSB.

  Skolorna skiljer sig också åt när det kommer till utbildningarna. Du kan läsa exempelvis läsa till en Associate’s degree på SBCC, medan du på UCSB kan välja både mellan en Associate’s degree och en Bachelor’s degree. Båda skolorna erbjuder Study Abroad program på antingen en eller två terminer. Tveka inte på att höra av dig om du har fler frågor om skolorna 🙂

  Matilda2001Matilda2001
  Deltagare
  Antal inlägg: 3

  Jag har hört att det är bättre studentliv på UCSB stämmer det?

  mathiasbrorellMathias Brorell
  Keymaster
  Antal inlägg: 28

  Hej Matilda,
  Välkommen till Calistudies. Det stämmer till viss del! UC Santa Barbara är en betydligt större skola med många fler student än Santa Barbara City College. Detta innebär även att det finns fler studentklubbar och aktiviteter. Här studerar även betydligt fler amerikanare jämfört med SBCC.
  UCSB ligger dessutom i en av de mest kända studentstäderna i Kalifornien, Isla Vista, som är ökänt för sitt mycket goda studentliv. Tänk dig en solig stad precis intill havet där det nästintill bara bor studenter. Gångavstånd till allt. Dock är det många som studerar på SBCC som väljer att bo här och då får man ändå ta del av studentlivet till viss del. Här kan du läsa mer om Isla Vista, staden som aldrig sover:
  https://calistudies.se/2021/02/10/isla-vista-basta-studentstaden-i-usa/

  tobbeetobbee
  Deltagare
  Antal inlägg: 6

  Tack Daniella. Tror det blir Santa Barbara City college för min del då 🙂

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.