Calistudies Forum Allmänt om att studera i USA Vilken utbildning ska man välja på Santa Barbara City College?

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • Författare
  Inlägg
 • SophiaSophia
  Deltagare
  Antal inlägg: 6

  Jag är nyfiken på att studera på Santa Barbara City College och vill gärna veta mer om vad för typ av utbildningar det finns att välja på. Intresserad att höra mer!

  Erica01Erica01
  Deltagare
  Antal inlägg: 5

  Jag hade tänkt att plugga i LA men verkar vara många som studerar på Santa Barbara. Är det typ bättre? Ser så mysigt ut. Verkar typ finnas de flesta utbildningarna. Jag hörde någon som läste volleyboll och surf!!

  kajsasagebrandkajsasagebrand
  Deltagare
  Antal inlägg: 14

  Hej Sophia! Välkommen till Calistudies! Jag studerar själv på ett community college för tillfället vilket är likt Santa Barbara City College. Jag studerar Business Marketing och jag började att bara läsa kurser men beslutade mig snabbt för att läsa till en Associate degree. En Associate degree motsvarar en högskoleutbildning kan man säga eller en halv kandidatexamen och efter att man har studerat i två år och fått sitt degree kan man fortsätta utbildningen för att ta en Bachelor. Om du inte är intresserad att studera i två år kan du även läsa Study Abroad vilket motsvarar en till två terminer, eller ett Certifikat på 1 år. Hoppas du fick svar på din fråga, tveka inte att höra av dig om det är något mer du undrar över! Vi hjälper dig gärna vidare! 🙂

  • Det här svaret redigerades för 3 år, 3 månader sedan av kajsasagebrandkajsasagebrand.
  Erica01Erica01
  Deltagare
  Antal inlägg: 5

  Kajsa vad menar du med community college?

  kajsasagebrandkajsasagebrand
  Deltagare
  Antal inlägg: 14

  Hej Erica, toppen att du frågar! Community college kan översättas som högskola/ folkhögskola om man jämför med att studera i Sverige. Ett community college är alltså inte ett universitet och mer som en början till att studera till en Bachelor/ kandidat. Fördelen med att studera på ett community college är undervisningsavgiften är betydligt längre och att det är lätt att börja läsa till en A.A (Associate degree) och sedan studera vidare på ett universitet till en full Bachelor. Tveka inte att höra av dig om det är något mer du undrar över!

  SophiaSophia
  Deltagare
  Antal inlägg: 6

  Tack för svar! När behöver man skicka in sin ansökan för att hinna till hösten?

  kajsasagebrandkajsasagebrand
  Deltagare
  Antal inlägg: 14

  Hej Sophia, vi har samlat all information om vad som gäller för att söka till höstens skolor i artikeln nedan, kika gärna där och återkom om du har frågor! 🙂
  https://calistudies.se/2021/04/18/vill-du-studera-i-usa-i-host-ansok-nu/

  SophiaSophia
  Deltagare
  Antal inlägg: 6

  Toppen, tack!!!

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.