För att förklara lite för er hur skolan fungerar här, så måste man som internationell student studera minst 12 credits och man betalar för varje credit man tar. Detta innebär att ju fler credits du studerar, desto dyrare blir det. Varje kurs man tar är ofta mellan 3-5 credits men det finns också mindre kurser som bara är på 1 och då är det ofta träningskurser. Varje kurs man tar har ett visst antal credits, och det betyder antalet timmar man spenderar i klassrummet. Utöver det ska man också studera det dubbla utanför på egen hand. Så, om vi tar min engelska kurs som exempel. Det är en fem credits kurs och jag har lektioner två gånger i veckan, 2,5 timme vardera. Utöver det bör jag studera 10 timmar engelska utöver detta för att hänga med. Förstår ni? Detta innebär att jag har 12 credits = 12 timmar i klassrum och utöver det ska jag studera det dubbla utanför = 24 timmar, vilket totalt blir 36 timmar i veckan. Så, ni som säger att jag bara lever life och inte riktigt pluggar, så är faktiskt inte fallet som ni nu märker. Man måste vara student på heltid här för att kunna hänga med och klara av sina kurser.

ENGELSKA 80: Writing
Första veckan på skolan, under Wave Week, gör man ett engelska test och baserat på det resultatet väljer man sin engelska kurs. Engelska 80 är en kurs blandat med både amerikanska och internationella studenter och det är en medel nivå som de flesta svenskar hamnar i. Kursen handlar i alla fall om att skriva, så det vi kortfattat gör är att skriva olika typer av essays, eller uppsatser som det heter på svenska då. Vi skriver om ämnen som passar oss vilket gör det hela mycket mer intressant. Läraren i den här kursen är väldigt speciell om jag ska vara ärlig, hon är isch 60+ och otroligt ostrukturerad. Hennes lektioner är väldigt chill och flummiga då hon som person är väldigt förvirrad. Dock så skriver vi väldigt mycket vilket gör att vi hela tiden lär oss språket, nya ord och vi lär oss till och med mycket om oss själva då ämnena på våra Journals (olika korta texter vi skriver varje dag på lektionerna) får oss att tänka lite extra. Helt klart en värd kurs, men skulle kanske önskat en aning bättre lärare.

MNGM 101: Introduction to Management
Detta är helt klart min favoritkurs. Som kursen heter är detta en introduktionskurs som jag skulle säga att i princip vem som helst skulle kunna läsa då den är rätt enkel och det är en bra nivå på språket. Denna kurs påminner rätt mycket om de kurserna jag gått på inom McDonald’s faktiskt. Vi har än så länge pratat mycket om Time Management, Ledarskap, Motivation, Företagskultur, Etik på arbetsplatsen, Planering och Organisering etc. Läraren här gillar jag, hon kan vara lite förvirrad ibland men jag tycker att hon ger bra exempel så att man verkligen förstår och hon är väldigt mycket för att lära ut praktiskt vilket innebär att vi gör en del övningar utomhus, i grupper etc. Hennes homework vi får är rätt lätta och basic och de större inlämningarna är roliga då vi alltid får göra allt i grupper men lämna in en enskild uppsats. Underlättar hela kursen tycker jag.

MNGM 102: Leadership in Organizations
Detta är då min ledarskapskurs, vilket är på torsdagkvällar tre timmar i sträck. Denna kurs handlar bara om ledarskap och är en mycket svårare nivå på språket. Om jag ska vara ärlig tycker jag att den är riktigt tuff. Jag har lärt mig otroligt mycket, det ska jag inte ljuga om, men det är en stor kontrast från min Management kurs då detta endast handlar om att läsa en stor tjock bok med bara text och massa teorier som du måste kunna för att klara av kursen. Detta är en mer teoretisk kurs och det är väl lite det jag har svårt för då jag lätt blir uttråkad. Men, läraren här är riktigt bra och förklarar allt tills man verkligen visat att man förstått. En del grupparbeten och quiz har vi också, samt mycket homework varje vecka. Helt klart glad att jag tagit denna kurs då denna kurs definitivt är en utmaning men lärorik!

PE 149: Life Fitness
Eftersom att första veckan var Wave Week och det räknades som 0,5 credits här, så hamnade jag på totalt 11,5 credits och jag måste ha 12. Det finns inga kurser här på 0,5 credits förutom introduktionsveckan och det finns heller inte jättemånga 1 credits kurser, detta gjorde att jag bestämde mig för att ta Life Fitness kursen vilket ger tillgång till skolans gym. I och med att jag ändå hade tänkt att köpa ett gymkort här tycker jag att detta var rätt smart. Vi har en del quiz och inlämningar här också och det är ett helt okej bra gym, det finns det man behöver helt klart. Detta gör också att du faktiskt MÅSTE träna, för om du inte har varit på gymmet ett visst antal timmar innan ett visst datum så blir du droppad från kursen, vilket innebär att du failar och inte heller kommer få stanna kvar i landet. Så gymmar, det gör jag absolut!