SMC markerar 32 sammanhängande år som nummer ett i UC-Transfers

Colleget behåller även förstaplatsen för afrikanskamerikanska och latinamerikanska överföringar till UC, fortfarande i topp när det gäller överföringar till USC och Loyola Marymount University.

SANTA MONICA, CA—Santa Monica College (SMC) har upprätthållit en 32-årig sammanhängande svit som det främsta överföringscollege till University of California (UC)-systemet enligt överföringsdata från 2021-2022 som nyligen släpptes av UC Information Center. SMC skickade 1 200 studenter till UC-campusar under det föregående läsåret—147 fler överföringar än det näst främsta college.

SMC har även bibehållit förstaplatsen för överföringar av afrikanskamerikanska och latinamerikanska studenter till UC, och fortsätter vara det ledande överföringskollegiet till University of Southern California (USC) och Loyola Marymount University (LMU). Dessutom är kollegiet den främsta leverantören väster om Mississippi till Ivy League-universitetet Columbia University.

Här är några höjdpunkter från SMC:s överföringssiffror för 2021-2022:

  • Av de 1 200 överföringarna från Santa Monica College till UC var 246 studenter av chicanx/latinamerikansk härkomst och 59 var afrikanskamerikanska studenter. Dessutom fortsatte UCLA att vara den mest populära destinationen för SMC-överföringsstudenter, med 412 av de 1 200 SMC-överföringarna som valde att gå till Westwood-campus, följt av UC San Diego (194 SMC-överföringar) och UC Irvine (133 SMC-överföringar).
  • Enligt årlig data hade SMC fler studenter inskrivna vid USC och Loyola Marymount University än något annat community college, med 124 respektive 117 av dessa SMC-överföringar som blev antagna och sedan inskrivna.
  • SMC rankades som tredje högst i totala kombinerade överföringar till UC- och California State University (CSU)-systemen, med sammanlagt 2 417 studenter som skulle till UC- och CSU-campusar (en ökning från 2 319 kombinerade överföringar föregående år).
  • SMC behöll också sin långvariga rekord på att skicka fler överföringsstudenter till Columbia University än något annat community college väster om Mississippi. Tjugosex SMC-studenter (av de som blev antagna) började på Columbia University School of General Studies under vår- och höstterminerna 2022.

“Vi på Santa Monica College är oerhört glada över att fira 32 raka år som Kaliforniens främsta överföringskollegium till det ledande University of California-systemet, samt till USC och Loyola Marymount University,” sa SMC:s superintendent/president Dr. Kathryn E. Jeffery. ” Detta är inte en prestation vi tar för given. Siffrorna vittnar om SMC:s fakultets, rådgivares och personals outtröttliga engagemang, samt kollegiets långa, anrika arv av att inte lämna någon sten ovänd när det gäller att stödja studenters framgång. Och framför allt understryker dessa senaste data SMC:s högmotiverade studenters hårda arbete, vars beslutsamhet att övervinna störningar — även en pandemi — hjälpte dem att uppnå sitt mål att framgångsrikt överföras till det respektive universitetet eller högskolan i deras drömmar. Drömmar kan bli sanna. Grattis till studenterna och de som var med på resan!”

SMC Transfer Center Faculty Lead (tillförordnad) Teresa Garcia tillade: “SMC-studenter har visat sig vara tuffa och flexibla eftersom de höll fast vid kursen och förblev fokuserade trots de otroliga hinder och utmaningar de ställdes inför varje dag. Vi på Team Transfer är så imponerade och fullständigt hedrade över att leda överföringsinsatserna på vårat campus eftersom vi får arbeta med fantastiska studenter och otroliga kollegor!”

Garcia tillade vidare att under 2022 har “stor uppmärksamhet och ansträngning lagts på att återgå till SMC:s fysiska, på-campus-miljö och erbjuda studenterna fler möjligheter på campus samtidigt som vi fortsätter att erbjuda och upprätthålla online-tjänster och lärande. Därför använde SMC många olika metoder för att främja och stödja studentinteraktion både innanför och utanför klassrummet.”

SMC:s årliga College Fair för höstterminen 2022 erbjöds både på campus och online. Cirka 150 fyraåriga institutioner deltog, nära pre-pandemi siffror, och interagerade med nästan 2 000 studenter som även utnyttjade många på-campus-, online- och hybrid-workshops och tjänster för att guida dem längs en framgångsrik överföringsväg.

Transfer Admission Guarantees (TAGs) som erbjuds vid SMC ger garanterad antagning för studenter som uppfyller specifika krav till flera universitet, inklusive sex University of California-campus, Loyola Marymount University, Arizona State University (ASU) och många Historically Black Colleges and Universities (HBCUs), med flera.

Scholars Program är en särskild akademisk gemenskap inom den större SMC-gemenskapen som syftar till att förbereda studenter — särskilt nybörjare, första generationens högskolestudenter, studenter från underprivilegierade skolor och samhällen, samt icke-traditionella studenter — för överföring till de högskolor och universitet de väljer. Programmets fokus ligger på akademisk förberedelse och studier för universitetsnivå genom skrivande, exponering för forskning, kritiskt tänkande och analys, tillsammans med intensiv rådgivning och stöd.

Genom särskilda överföringsavtal med topp fyraåriga högskolor och universitet får Scholars-studenter förtur vid antagning till följande campus: UCLA College, Luskin Public Affairs major och Education and Social Transformation major (TAP), UC Irvine, Loyola Marymount University, Chapman University, University of San Francisco och Pomona College, för att nämna några.

För mer information om SMC:s Transfer Center och dess tjänster, besök gärna smc.edu/transfer.

Detta är en översatt artikel. Tryck här för att komma till originalartikeln.

Har du några frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta Calistudies eller skriv i kommentarsfältet nedan. Här kan du läsa mer och ansöka till Santa Monica College.