Har du funderingar kring utbildningen i Santa Barbara så har du hittat rätt. Jag flyttade själv till Santa Barbara 2018 för att plugga på Santa Barbara City College. Santa Barbara är en underbart vacker stad som ligger i Södra Kalifornien längst Pacific Coast, bara två timmar från Los Angeles. Santa Barbara är bland annat känt för att vara en college-stad. Men vad finns det egentligen för olika college och universitet att välja mellan i Santa Barbara? Nedanför kan du hitta en lista vi på Calistudies har tagit fram en lista på utbildningen i Santa Barbara med möjligheter för alla.

SBCC (Santa Barbara City College)

Ett populärt val för utbildningen i Santa Barbara är Santa Barbara City College, ett offentligt community college. Är man inte från USA så kan man undra vad som menas med community college. Ett community college är först och främst vad man kallar en offentlig institution som erbjuder högre utbildning. Här fokuserar man på certifikat, diplom och universitetsexamen. Efter examen från ett community college är det vanligt att man byter till ett 4-årigt universitet där man pluggar klart sina sista två år för att bli klar med sin kandidatexamen. Eftersom en kandidatexamen i USA tar 4 år är det vanligt att man börjar på ett community college för att kostnaderna ska bli så minimala som möjligt. Ett community college är också ett bra val för den som behöver plugga upp sina betyg för att komma in på ett 4-årigt universitet.  Santa Barbara City College ligger nummer 1 på listan av bästa Community College’s i hela USA, men här hittar också en magisk utsikt från skolan. Från campus ser man en underbart vacker utsikt över hamnen och Stilla Havet. Skolan har även stenkoll på internationella studenter och erbjuder många möjligheter att jobba extra på skolan. Här kan du läsa mer om SBCC och ansöka till skolan.

UCSB (University of California, Santa Barbara)

Ett till populärt val kring utbildningen i Santa Barbara är University of California, Santa Barbara. Det är ett offentligt universitet i Santa Barbara, Kalifornien. Skolan är den del av University of California’s system som har 10 andra skolor längst Kalifornien. UC Santa Barbara är ett av dem få universitet i USA som har en privat strand längst skolans gränser. Stranden är även känt som Goleta Point eller “Campus Point” som studenterna själva kallar det. Själva skolan är välkänt som en av de bästa skolorna i hela landet. I 2021 blev UCSB utnämnda på 6e plats på bästa offentliga universitet och 30e plats på bästa universitet i USA enligt U.S. News & World Report. UCSB anses också vara ett “Public Ivy”. Med detta menar man prestigefyllda offentliga universitet i USA som ger samma utbildningserfarenhet likt universitet med titeln Ivy League. Ett Ivy League är till exempel skolor som Harvard och Yale.

Här kan du läsa mer och ansöka till UC Santa Barbara.

Här kan du läsa Calistudies intervju med skolan.

Har du några frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta oss eller kommentera i kommentarsfältet.